Mislimo da je korisno ukratko opisati postupak pri planiranju i izradi novog vrta, a također obratiti pažnju na neke elemente kojih možda u početku niste svjesni.

Prvi korak je posjeta našeg krajobraznog arhitekta. Najvažnije pitanje će biti da li već imate ideju kakav vrt biste željeli, a ako ne, koji stil vam se sviđa. Bit će puno pitanja s naše strane jer je veoma bitno da se od početka dobro krene.

Slijedi izrada idejnog projekta, a to je zbilja neophodan element. Idejni projekt omogućit će nam kompletan uvid u budući vrt. Znat ćemo sve unaprijed- koji materijali, vrste i veličine biljaka, procijenit će se troškovi i svi drugi važni elementi.

Projekt ćemo mijenjati i dorađivati sve dok ne dobijemo rezultat koji želite. S naše strane, fleksibilnost je u ovoj fazi izuzetno bitna.

Nakon prihvaćanja idejnog projekta posao može početi. Odabirom kvalitetnog izvođača vi više ne biste trebali imati problema.

 

 

Važno je znati da se pravovremenim dobrim planiranjem unaprijed može postići da sve bude kako treba i kako ste zamislili. Znači vaš glavni posao pri izradi vrta je aktivno sudjelovati pri izradi idejnog projekta. Tu spada i dogovor u određivanju predviđenog budžeta za izradu vrta gdje vi postavljate okvire, a unutar kojih se mi prilagođavamo. Pošto je zavisno od rezultata koji želite, trošak izrade vrta dosta fleksibilno, mi ćemo vam pomoći orijentirati se u tom smislu. Postoje mnoge mogućnosti.

Izbor biljaka za vrt obično se prepušta našem stručnjaku. To je zbog toga što se ljudi ne snalaze u tom tako kompleksnom području i da bi se pronašle biljke treba puno posla i vremena. Da bi podigli kvalitetu naše ponude i vama omogućili da se uključite u izbor biljaka za vaš vrt, pripremili smo posebnu web stranicu biljke.hr gdje ćete pronaći preglednik biljaka po grupama, katalog svih biljaka po latinskom imenu i pretraživač biljaka po namjeni i ostalim raznim karakteristikama. Vjerujemo da ćete se lako snaći.