Automatski sustavi navodnjavanja

Zašto uopće ugraditi sustav navodnjavanja? Zašto trošiti na to? Ima nekoliko vrtlarskih pravila, koja vrijede za našu mediteransku klimu:

  1. Bez navodnjavanja trava neće niknuti ili će niknuti mjestimično, ‘na fleke’
  2. Većina novoposađenih biljaka neće preživjeti prvu ljetnu sezonu
  3. Ako nemate vremena gotovo svakodnevno zalijevati (u prvoj godini novog vrta) ili imate turiste, bez automatskog sustava navodnjavanja nećete imati vrt

 

 

Prije nego se odlučite na automatski sustav navodnjavanja, dobro je znati neke informacije. Recimo, travnjaci su veliki potrošači vode, a pojedinačne biljke ne. Mi ćemo vam unaprijed izračunati kolika je predviđena mjesečna potrošnja vode. Ako u prvoj godini vrta trošimo 100% predviđene količine vode, u drugoj 70%, u trećoj godini potrošit ćemo najviše 50%, a možda i samo 10% količine vode u odnosu na prvu godinu (zalijevanje travnjaka svedeno na minimum).

Kvalitetan sustav navodnjavanja traje dugi niz godina. Gornji limit trajanja niti ne znamo, jer u 15 godina postavljanja, oni još uvijek pouzdano rade. Prema našem iskustvu, to su sustavi marke ‘Rain Bird’. Međutim postoje principi održavanja koji se moraju poštovati: svako proljeće potrebno je očistiti prskalice od kamenca, te je svakih nekoliko godina to potrebno učiniti i sa elektromagnetskim ventilima. Mi pružamo uslugu servisa, a za pomoć i savjet možete nam se obratiti u svakom trenutku na kontakt broj telefona naših stručnjaka.

 

 

Ugrađujemo automatske sustave navodnjavanja za sve situacije: vrtove, voćnjake, povrtnjake, staklenike, vertikalne vrtove, balkone, terase… Naše sustave možemo napajati i iz raznih cisterni, jezera, spremnika itd.