Kako početi – o procesu izrade vrta

Želite li se informirati i popričati o vašem budućem vrtu, okućnici, dvorištu, terasi, slobodno i bez obaveze nas pozovite. To nas uvijek veseli i u najkraćem roku izlazimo na teren. Prvo što će nas zanimati je da li vi već imate jasnu ideju, bilo kakvu ideju ili stil koji vam se dopada u uređenju vrtova. Na primjer, sviđa li vam se džungla sa puno raznovrsnog cvijeća ili volite čiste, ravne linije, želite li vrt uklopiti u okolnu prirodu ili reprezantativan vrt… Postoje mnogi stilovi i načini uređenja vrta, a nama će biti najvažnije da otkrijemo; zatim da usmjerimo naše iskustvo i znanje ka tome cilju. Vas ćemo nagovoriti da postanete partner i aktivno se uključite u cijeli proces.

Sljedeći korak je izrada idejnog projekta i informativnog troškovnika. Projektna skica služit će nam za daljnju doradu ideje, mijenjati ćemo ga, dodavati, oduzimati, sve dok nismo sigurni da želimo baš to. Troškovnik je odličan alat za prilagodbu vrta raspoloživom budžetu. Na taj način ćemo unaprijed znati u kojim okvirima se trebamo kretati i koje limite trebamo poštivati. Osim toga, idejni projekt sadrži i plan sadnje – sve predviđene biljke. Da bi omogućili što kvalitetniji dogovor o biljkama pripremili smo jedan izuzetno bogat i spretan preglednik ukrasnih biljaka na našoj stranici www.biljke.hr putem kojeg vjerujemo da ćete se moći lako uključiti u proces izbora biljaka za vaš vrt te se informirati o svim mogućnostima.

U ovom trenutku najvažniji dio posla je riješen. Sada kreće izrada vrta, i po potrebi, daljnji dogovori i konzultacije. Naime, u toku izrade možete imati i dodatne ideje, nove vizije i potrebe. Fleksibilnost smatramo neophodnom pri izradi vrta.
Svoj posao radimo najbolje što možemo i nikad nismo pobjegli od odgovornosti. Time želimo reći da i nakon što je vrt gotov ostajemo i dalje prisutni za savjet, intervenciju, pomoć u vezi vašeg vrta koji je na neki način postao i naš vrt.